aankomst op eindbestemming
Door: sofiavanneste
Blijf op de hoogte en volg Sofia
02 Mei 2010 | Peru, Ichuña
Gisteren maakte ik deze zelfde trip, maar dan met een 10 meter lange, volgeladen bus. Gedurende 8 uren werden we door elkaar geschud. De laatste 3 uren gingen we heel traag vooruit omdat de bus in elk klein gehuchtje stopte om handelswaren achter te laten. Deze handelswaren bestonden voornamelijk uit brood, rijst en frisdrank. Op het einde stapte ook steeds meer mensen in de bus waardoor die overladen vol zat.
In mijn ogen is het een wonder dat ik op dit moment zonder kleerscheuren hier voor de computer zit, in Ichuña. Het was een hele avontuurlijke ervaring.
De aankomst in Ichuña was heerlijk. Padre Jef (de Belgische priester die in dit dorpje werkt) en Beltran (onze huisbaas voor de komende 3 maanden) verwelkomden ons hartelijk. Beltran herkende ons direct. Ik vroeg me eerst af hoe dat kwam, later besefte ik dat we natuurlijk de enige blanken hier zijn…
Ik heb zelf een klein kamertje met 1 bed en 1 tafel. Het is allemaal heel eenvoudig en primitief, maar daar geniet ik juist van. Deze ochtend werd ik om 5 uur wakker, van de spanning kon ik niet meer slapen. Ik heb dan de zonsopgang vanuit mijn raampje gekeken. De bergen rondom Ichuña zijn machtig en super mooi!!! Gelukkig heb ik niet veel last van de hoogte, want we zitten hier toch op 4000 meter.
Volgende week probeer ik een paar foto’s op facebook te posten. Dat is hier wel niet zo makkelijk want internet is enorm traag…
Verder nog een paar nieuwigheden:
- tuna’s: vruchten van cactussen die je kan opeten. Wel oppassen geblazen voor de fijne splinters die op deze vrucht zitten
- kleren wassen: met de hand, in 2 baddekes water. We zijn hier een mooie 3 uur mee bezig geweest.
- Het spaans in mijn woordenboekje is echt anders dan het ‘castillano’ dat ze hier spreken. Moeilijk Moeilijk.
- Super warm in de zon en ‘dikketruienweer’ in de schaduw en binnen.
- Een gelukkige Sofia die haar denk ik snel gaat thuisvoelen hier in het mooie Ichuña!
Hasta la proxima ves!
Sofia
02 Mei 2010 - 22:20
Moeke En Vake:
lieve Sofia, jouw verhaal zorgt voor kriebels in onze buik!! Zovele herinneringen aan ons 3jaar werken en leven in de Andes 24 jaar geleden komen zo levendig terug naar boven! Het ga jou echt goed samen met Nicole !! Wij duimen voor een onvergetelijke, intense,verrijkende, boeiende levenservaring!Héél veel liefs van je moeke, je vake (in Boston), je broers en zusjes xxx -
02 Mei 2010 - 22:20
Moeke En Vake:
02 Mei 2010 - 22:58
Leonard Van Koeveringe:
He sofia,
Fijn dat je goed bent aangekomen, zorg goed voor jezelf en voor mijn vrouwtje...
Nog een tipje, doe maar lekker relaxed aan, laat alles maar op jullie afkomen. geniet ervan.
leonard -
03 Mei 2010 - 21:03
Anna-Suzanne Koster-:
¡Hola Sofia&Nicole!
Fijn om te horen dat jullie goed zijn aangekomen! Hopelijk voelen jullie je snel thuis, maar daar twijfel ik niet aan :)
Liefs Suzanne -
04 Mei 2010 - 08:45
Mémé Jes:
bedankt voor je verslagje Sofia en voor je eerlijke belevenis van al het eenvoudige dat eigenlijk ook heel groots is. Groetjes ook aan Nicole voor wie dit wellicht nog meer nieuw is.
liefs mémé Jes -
04 Mei 2010 - 18:54
Nonkel Luc:
Dag Sofia,
ik probeer reeds de 3° keer iets door te sturen en het lukt niet. Als het nu lukt schrijf ik dan onmiddellijk terug.
tot straks -
04 Mei 2010 - 18:58
Nonkel Luc:
het is gelukt. Ik was gisteren bij pépé en jouw moeke en tante Agnes zijn er ook geweest. Ik had dus al van jouw verhaal gehoord maar het was nog altijd fijn om het zelf eens te lezen. Ik print jouw verhalen nu uit voor pépé. Hij hoort wel niet goed maar hij leest wel nog zeer goed. Trouwens hij bewaart alle mogelijke teksten van of over zijn kinderen en kleinkinderen.
tot later -
05 Mei 2010 - 15:41
Wim En Hilde :
Heerlijk om je wat te kunnen volgen in Peru.
We voelen dat je er echt van geniet.We kijken al uit naar het volgende verslag.Veel groetjes Wim en Hilde -
06 Mei 2010 - 08:25
Japie:
Sofia!
Met uitstel maar goed aangekomen.
Veel plezier ginder! -
06 Mei 2010 - 12:11
Marc En Greet:
Dag Sofia,
Blij dat je uiteindelijk veilig aangekomen bent! Geniet ervan. Groeten aan alle bekenden. Veel creativiteit en inspiratie toegewenst om je initiatief te verwezenlijken samen met de Ichuñenos. We duimen voor een verder goed verloop! Groetjes aan Jef en straks ook aan Cecile. Alle goeds!M&G -
12 Mei 2010 - 11:40
Bezorgd:
Blijf weg van Jef -
16 Mei 2010 - 13:07
Pia:
hey sofia!
hopelijk gaat alles goed daar! ik ben zo benieuwd naar foto's verhalen, belevenissen,...
bij mij is het blokken begonnen maandag heb ik mijn eerste, 't is zo nog wat raar om te studeren,want er zijn nog maar heel erg weinig mensen die maandag al beginnen, de meeste beginnen de 24ste mei. Maar ja voordeel is natuurlijk dat ik de 14 juni al gedaan heb.
ik mis je eigenlijk al wel. niet dat ik je zo vaak zag hiervoor, maar toch vaak genoeg en toch dicht genoeg in de buurt om u nu te kunnen missen!
amuseer je daar en hopelijk is er binnenkort weer een verhaaltje van jou in mijn mailbox ;)
zoen pia -
17 Mei 2010 - 15:10
Nonkel Roland:
Dag Sofia, gaat de tijd daar ook zo snel??? Ik besef nu pas dat je reeds een hele tijd op je bestemming 'Ichuña' bent aangekomen. Je bent blijkbaar al goed aanepast. Je hebt al een reeks avontuurlijke ervaringen achter de rug en je zult er nog héél wat voor de boeg hebben. Ik hoop dat jij samen met je collega Nicole nog fijne én zinvolle belevenissen mag méé-maken en zo jullie project verder kunt vervolmaken. Ik duim voor jullie. Ondertussen heeft Anouk me verteld dat ze joubereikt via 'Facebook'. Het allerbeste voor jullie gewenst.